Κόντρα Πλακέ - OSB - Πλακάζ ΔΡΥΜΟΣ Ε.Ε. στις Αχαρνές

 
ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ: Ανήκει στη σύνθετη ξυλεία, αφού επί της ουσίας πρόκειται για λεπτά φύλλα φυσικου ξύλου, κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο. Επιδεικνύει εξαιρετική αντοχή, μεγαλύτερη ακόμα και από την μασίφ ξυλεία και συγχρόνως διατηρεί την εμφάνιση και τις ιδιότητες του φυσικού ξύλου. Έχει ευρεία χρήση στην επιπλοποιεία, είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση και γενικά οτιδήποτε απαιτεί αυξημένη αντοχή.
 
  • Ocoume Γαλλίας
  • Πεύκο - Σημύδα Ρωσίας, Κίνας
 
 
OSB: Ένα σχετικά καινούργιο υλικό για την Ελληνική αγορά, αφού άρχισε να γίνεται δημοφιλές μόλις τη τελευταία δεκαετία. Πρόκειται για μικρές και λεπτές φέτες ξύλου, χωρίς συγκεκριμένη φορά, σε πολλαπλές στρώσεις. Είναι κατάλληλο για επιπλοποιεία, εξωτερική και οικοδομική χρήση και χάρη στην ιδιαίτερη αισθητική της επιφάνειάς του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και άβαφο για διακοσμητικές κατασκευές.
 
 
ΠΛΑΚΑΖ: Εδώ πρόκειται για συγκολλημένα πηχάκια, λευκής συνήθως ξυλείας. Η επιφάνειά του μπορεί να επενδυθεί με καπλαμά ή άλλα επενδυτικά φύλλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Είναι ένα υλικό σχεδόν άκαμπτο, κατάλληλο για μεγάλες επιφάνειες που δε δέχονται φορτίο, ποιοτικά έπιπλα, κουφώματα κ.α.